ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ;

Αυτό, που ξεχωρίζει ένα κλασικό – συμβατικό τζάκι από ένα νέου τύπου, ενεργειακό, είναι η μεγάλη διαφορά που έχουν σε απόδοση. Συγκεκριμένα, ο βαθμός απόδοσης ενός συμβατικού τζακιού είναι περίπου 15%, ενώ ο αντίστοιχος ενός ενεργειακού ξεκινάει απο 70% και φτάνει μεχρι 85%.

Το ενεργειακό τζάκι έχει πολύ μεγαλύτερη απόδοση, ρυπαίνει πολύ λιγότερο την ατμόσφαιρα, ενώ καίει τα περισσότερα από τα καυσαέρια που απελευθερώνονται.

Το μονοξείδιο, αλλά και το διοξείδιο του άνθρακα καίγονται πριν φύγουν στην ατμόσφαιρα, πριν δηλαδή ελευθερωθούν.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η DOVRE;

Η Dovre είναι μια εταιρεία με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας στον σχεδιασμό, την κατασκευή και την πώληση τζακιών και σoμπών.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η δέσμευσή στην καινοτομία και την ποιότητα έχει κάνει την εταιρεία να αναπτύξει μια εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων.

Ενώ όλα αυτά τα διαφορετικά συστήματα διαθέτουν ανώτερα επίπεδα σχεδιασμού και συναρμολόγησης χρησιμοποιώντας ηλεκτρονική και ρομποτική τεχνολογία, τα Dovre είναι επίσης γνωστά για τις τεχνικές καινοτομίες τους και τη δέσμευσή τους για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η Dovre χρησιμοποιεί τεχνολογία δευτερεύουσας καύσης και τα προϊόντα της έχουν επιτύχει εξαιρετικό βαθμό ενεργειακής απόδοσης.

Η Dovre ήδη υπερβαίνει τις διεθνείς απαιτήσεις, αλλά δεσμεύεται να επιτύχει τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα.

Και καθώς σχεδιάζει, κατασκευάζει και συναρμολογεί κάθε προϊόν της σειράς της στο χυτήριο τελευταίας τεχνολογίας που διαθέτει, έχει την ευκαιρία να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Το αποτέλεσμα για σας; Όμορφες σόμπες και τζάκια που προσθέτουν γνήσιο χαρακτήρα στο σπίτι σας.

ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΚΑΙ ΣΟΜΠΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ ΚΑΥΣΗΣ ΤΗΣ DOVRE;

Τα τετραγωνικά που μπορεί να θερμάνει ένα τζάκι επηρεάζονται απο την ισχύ της εστίας, τη μόνωση του σπιτιού, το εσωτερικό ύψος του σπιτιού, τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής και της διαρρύθμισης των χώρων. Υπάρχουν εστίες για κάθε ανάγκη. Σε γενικές γραμμές μπορούμε να ζεστάνουμε χώρους απο 50m² εως 200m². Μελετώντας την κάτοψη του σπιτιού σας μπορούμε να σας προτείνουμε το κατάλληλο μοντέλο που θα καλύψει τον χώρο σας, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

ΤΙ ΜΟΝΤΕΛΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ Η DOVRE;

Η Dovre διαθέτει μια πλούσια γκάμα προιόντων απο Ενεργειακά Τζάκια και Σόμπες με κλασικό και μοντέρνο σχεδιασμό. Στην κατηγορία των Ενργειακών τζακιών της περιλαμβάνει και Ένθετα – Κασέτες, τζάκια τα οποια μπαίνουν μέσα σε ήδη υπάρχουσες εστίες καθώς και εξαρχής.

ΤΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ DOVRE;

Η Dovre δίνει σε όλα της τα προιόντα 10 χρόνια εγγύηση.

ΤΙ ΞΥΛΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΜΠΕΣ ΤΗΣ DOVRE;

Τα Ξύλα που προτιμούμε στα ενεργειακά τζάκια της Dovre ειναι κυρίως ξύλα με χαμήλη υγρασία ιδανικά κάτω απο 20%.

ΠΟΤΕ ΤΟΠΟΘΕΤΩ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ ΤΗΣ DOVRE;

Οι ενεργειακές εστίες της Dovre τοποθετούνται, μετα την κατασκευή των καμινάδων οι οποίες πρέπει να ειναι ανοξείδωτες μονού ή διπλού τοιχώματος κατόπιν υποδείξεως μας.

Οι εστίες τοποθετούνται μετα τον ψιλό σοβά και τα γκρο μπετά. Σε περίπτωση τοποθέτησης ξύλινου πατώματος η έστια πρέπει να τοποθετηθεί πριν απο αυτό. Σε περίπτωση

τοποθέτησης πατώματος απο πλακάκια η εστία μπορεί να τοποθετηθεί και πρίν και μετά. Σε περίπτωση πατώματος απο μάρμαρα η έστια τοποθετείτε και πρίν και μετά την τοποθέτηση των μαρμάρων αλλα σε καθε περίπτωση πρίν το τρίψιμο αυτών.

ΤΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΤΖΑΚΙ Η ΣΟΜΠΑ ΤΗΣ DOVRE;

Η μοναδική συντήρηση που χρειάζονται οι εστίες της Dovre ειναι μετα το τέλος κάθε σεζόν ενα καλό καθάρισμα στο εσωτερικό της εστίας απο τις στάχτες (χωρίς χρήση υγρών) καθώς και ενα καθάρισμα της καμινάδας καθε 1 με 2 χρόνια αναλόγως της ποιότητας και ποσότητας των ξύλων.